Γιάννης Χρονόπουλος

Ο Γιάννης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη του Μάνατζμεντ στο Πανεπιστή- μιο του Κεντ και στη Βυζαντινή Ιστορία στο Hellenic Instute του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έζησε και εργάσθηκε για μια δεκαετία περίπου στην Αγγλία και στη Σουηδία.
Από το 2007 ως σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο της κειμενογραφίας, των μεταφράσεων και των εκδόσεων. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα σχετικά με την Αρχαιότητα, τον βυζαντινό και ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα.
Ήταν τακτικός συνεργάτης των «Ιστορικών» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, των Εκδόσεων «Περισκόπιο» και του «Ελλήνων Ιστορικά» του Ελ. Τύπου.
Σήμερα είναι διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Historical Quest» και συγγραφέας των σειρών «Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Εκστρατείες» και «Βυζαντινοί Αυτοκράτορες – Στρατηγοί», οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ το βιβλίο του «Η Επιχειρησιακή Έρευνα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» εκδόθηκε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ακολούθησαν τα βιβλία «Το Χρονικό της Άλωσης της Πόλης» τον Μάιο του 2019 και «Το Χρονικό της Μικρασιατικής Εκστρατείας» τον Σεπτέμβριο του 2019.

Βιβλιογραφία

“Λέων Γ΄ & Κωνσταντίνος Ε΄ (οι Ίσαυροι) – Βυζαντινοί αυτοκράτορες – στρατηγοί”, Εκδόσεις History Quest, 2020
“Το Χρονικό της Άλωσης της Πόλης (29 Μαΐου 1453)”, Εκδόσεις History Quest, 2019 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι μεγάλες εκστρατείες” Δ΄ Τόμος, Εκδόσεις History Quest, 2019 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι μεγάλες εκστρατείες” Γ΄ Τόμος, Εκδόσεις History Quest, 2018 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι μεγάλες εκστρατείες” Β΄ Τόμος, Εκδόσεις History Quest, 2018 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι μεγάλες εκστρατείες” Α΄ Τόμος, Εκδόσεις History Quest, 2017 “Το χρονικό της μικρασιατικής εκστρατείας”, Εκδόσεις History Quest, 2019
“Η Επιχειρησιακή Έρευνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Το βρετανικό παράδειγμα”, Εκδόσεις History Quest, 2017
“Ιουστινιανός & Βελισάριος – Βυζαντινοί αυτοκράτορες – στρατηγοί”, Εκδόσεις History Quest, 2017
“Ηράκλειος – Βυζαντινοί αυτοκράτορες – στρατηγοί”, Εκδόσεις History Quest, 2017
“Κωνσταντίνος Α’ ο Μέγας – Βυζαντινοί αυτοκράτορες – στρατηγοί”, Εκδόσεις History Quest, 2016 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες” Τόμος Δ’, Εκδόσεις History Quest, 2015 “Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες” Τόμος Γ’, Εκδόσεις History Quest, 2014
“Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες” Τόμος Β’ μαζί με Δημήτριο Γ. Θαλασσινό, Εκδόσεις History Quest, 2013
“Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες” Τόμος Β’ μαζί με Δημήτριο Γ. Θαλασσινό, Εκδόσεις History Quest, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *